Att tänka på som småbarnsförälder

Som småbarnsförälder är det som många vet ofta stressigt och jobbigt då det är mycket som ska hinnas med.

Här följer några tips på vad man kan göra för att vardagen i en småbarnsfamilj ska flyta så bra som det bara går, ett par av de är hämtade från www.bravardag.se.

Planera

Ett bra tips när man har småbarn är att försöka planera olika aktiviteter så mycket som möjligt och även fördela arbetet om man är två, så inte en behöver ta allt ansvar. En sak som ofta kan vara ganska jobbigt att göra tillsammans med småbarn är att handla, så här kan ett bra tips vara att till exempel en förälder åker och handlar medan den andre är hemma med barnen.

Egen tid

En annan sak som också är viktig när man har småbarn är att man får tid för sig själv och varandra om man är två någon gång lite då och då. Av den anledningen kan det vara bra att ha ett stort nätverk med andra vuxna som kan ta barnen med jämna mellanrum, som till exempel mor- och farföräldrar eller kompisar.

Kläder och presenter

Vad gäller kläder kan ett bra tips vara att inte köpa barnkläder i för små storlekar utan hellre i lite större eftersom de då räcker längre. Särskilt om det är en present du ska köpa. Satsa på att köpa kläder i en storlek för stor, då räcker kläderna länge och du behöver inte oroa dig för att du köpt för liten storlek.