De tidiga kunskaperna om vår munhälsa

En god munhälsa är viktigt för vårt välmående. Ju äldre vi blir desto större är risken att munhälsan försämras. Det är en ond cirkel som du behöver rätta till för att du ska få en god livskvalitet. Därför behöver vi lära oss om tandhälsa redan från att vi är små.

Det finns flera saker du kan göra själv för att förbättra din munhälsa. Regelbunden tandborstning är det absolut viktigaste, morgon som kväll. Även tandtråd är ett bra val för att få bort sånt som tandborsten inte kommer åt.

Se alltid till att laga tänderna

En försämrad munhälsa kan också vara att du exempelvis har en trasig tand. Om den inte blir lagad kommer tanden att bli värre med tiden. Det gäller därför att söka sig till en tandläkare så fort som möjligt för att få den fixad. För alla under 20 är tandvården gratis och du blir kallad till tandläkaren.

Om du inte har en tandläkare som du brukar gå till kan du enkelt hitta en på nätet. Allt du behöver göra är några snabba sökningar på Google för att få fram mängder av tandläkare i ditt närområde. Bor du i eller omkring Motala kan du exempelvis klicka dig vidare här.

Publicerat i Tips: