En ny generation i familjen

När barnen börjar komma så förändra livet totalt. Från att bara bry sig om varandra och till viss del sig själv så kommer det andra som behöver uppmärksamhet, mat, kärlek ja, allt som man behöver som nyfödd bebis.

Det är klart att det blir en stor omställning när livet förändras. Det är svårt att ta något för givet utan man får vara lyhörd på hur det kommer att bli. Så klart så får man massor av tips och råd från både far- och morföräldrar men också vänner som gjort en liknande resa. Självklart så ska man lyssna på de som har erfarenhet men samtidigt så är ju detta er resa och ingens resa med barn i familjen är lika.

Skapa de rutiner som passar er bäst och hitta fram till det som ni känner är bäst för er som föräldrar och framförallt för barnet eller barnen. Det kan vara så att man som vuxen får försaka vissa saker för barnens skull. Men tänk på att tiden går snabbt och det gäller att ni tar tillvara på den tid som ni har tillsammans. Hitta lösningar och diskutera tillsammans hur ni vill att det ska vara. Om det blir som ni vill är en annan fråga, men det är alltid bra att diskutera igenom saker och ting.