Umgås med små barn

Små barn som nyss lärt sig att kravla eller gå är underbart söta. Frågan är bara hur man umgås med dem och hur ofta man måste leka med dem. 

Det är inte alla föräldrar som tycker det är roligt att leka med sina barn. Det är fullkomligt normalt och ingenting som påverkar barnet negativt. Huvudsaken för barnet är att man ska vara tillgänglig och uppmuntrande, man behöver inte sitta med dem på golvet och leka med. Och att man hittar andra sätt att visa att man är rolig och tycker om lek. Det kanske är roligare att kittla varandra, säga konstiga ord eller göra miner på andra sidan matbordet. Det räcker.

Att vara runt sitt barn är det huvudsakliga. Ett litet barn har mycket fantasi och kan ha skoj på egen hand. Man ska så klart erbjuda dem rätt sorts leksaker och verktyg för att utvecklas och utveckla sin lek. Små barn är ganska hårdhänta så tåligt material är ett krav. Det ska också vara färgglada leksaker. Den kombon blir perfekta leksaker som de kan underhålla sig med i fler veckor. Saker som klossar och kuber är ideala eftersom de inte bara är tåliga och färgglada, de går också att stapla och rasera!

Vill man leka med sina barn och vara delaktiga i lekarna, finns det så klart massvis med enkla lekar man kan göra tillsammans med sitt barn för att underhålla honom eller henne. Det finns enkla varianter som att titta i en spegel för att göra fula miner tillsammans och kurragömma. Eller så kan man göra en liten handdocka att leka med. Dockan kan sedan få en kompis eller två och plötsligt kan du sätta upp en liten pjäs för ditt barn!