Kalasdags

Att ordna barnkalas behöver inte bli ett dyrt stressmoment man fasar över flera veckor i förväg. Det går att göra billigt, enkelt och stressfritt. Här följer några tips som hjälper dig ordna ett lyckat kalas:

  • Börja planera i god tid. Inget är så stressigt som att som att försöka ro i land en fest i sista sekund. Redan några veckor i förväg kan det vara bra att börja tänka igenom festens tema och att skriva en ”att göra-lista”. Notera vem som ska göra vad!
  • Skicka ut inbjudningskort i god tid, så gästerna kan skriva in det i kalendern. Söta kalaskort finns att beställa online, ta till exempel en titt på etsy.com för unika, handgjorda kort. Den som är lite händig kan göra sina egna kort. Ta gärna hjälp av födelsedagsbarnet själv.
  • Inget kalas utan kakor! Baka kontinuerligt och frys in, så slipper du stressa i köket dagen innan. Kanelbullar, kokostoppar och till och med maränger – det mesta går faktiskt utmärkt att frysa in. Även tårtbottnar kan lagas i förväg. Men det är ingen skam i att köpa färdiga bottnar. Varva med säsongens bär med vaniljkräm, toppa med grädde, glass eller glasyr och det blir lika bra som hembakat.
  • Ballonger! Inget säger “kalas” som ett rum fullt av färgglada ballonger. Beställ ballonger och få dem levererade hem till dig. För att göra det extra festligt: hyr en heliumtub över helgen och fyll taket med uppblåsta ballonger, knyt fast ett knippe i brevlådan och vid entrén. Snacka om kalasstämning!

Planera in lagom med aktiviteter, en eller två inslag räcker oftast. Det är tråkigt att behöva störa barnens spontana lek med påtvingade ”roligheter”! Några aktiviteter som alltid funkar är fiskdamm, skattjakt och Fångarna på fortet. Gör aktiviteter med anknytning till kalastemat. Dålig fantasi? Inspireras av den här artikeln om ett grymt Star Wars-kalas!