Present till bebis

När en vän eller släkting får barn vill man gärna komma med en liten present, antigen vid barnets födelse eller vid tilltänkt dop eller namngivningscermoni. Längre tillbaka i tiden var det ofta klassiska presenter som ett halsband med barnets namn eller klassiska silverstatyer och dopböcker som köptes på smyckesaffärerna som gällde. Idag är det mer vanligt att man ger presenter som barnen kan använda, antingen på sig eller att leka med. Vi tänkte ge lite tips på hur du ska hitta en bra och uppskattad present.

 Att använda

Något som blir allt mer vanligt är att köpa något som är användbart. Som nybliven förälder är det många saker som behöver införskaffas och det är inte alltid så lätt att få pengarna att räcka till. Försök att få fram vad föräldrarna till barnet behöver och utgå ifrån det. Det kan vara allt från en ny skötbädd till en mysig pyjamas. Ett tips om inte föräldrarna redan har det är att köpa ett mysigt babyskinn till barnet. Det är en produkt som brukar användas flitigt under en längre tid och det passar både på sommaren som på vintern. Ett tips är att kolla på www.gotlandslamm.se, de har härliga lammskinn i riktigt bra kvalité.

Tänk efter före

Ett bra sätt att lyckas på sin shoppingtur är att man planerat vad man ska leta efter innan. Bestäm dig för vilken typ av sak du ska leta efter och bestäm dig också för vilken typ av budget du ska ha för din present. Det är då lättare att få hjälp i butikerna om du vet vad du är ute efter samt vad det får kosta.

Använda efter ett tag

Ett tips om du ska köpa en present är att köpa något som kan användas i framtiden. Det behöver inte vara en present som bebisen kan använda direkt, köp något som de kan använda längre fram. Små barn växer och utvecklas fort så en present som kan användas efter ett halvår kan vara väl så uppskattat av både föräldrarna och barnet som en som kan användas direkt. En present som brukar vara väldigt uppskattad som vi brukar ge är en sångpåse. Detta är en perfekt present för en nyfödd som den kommer att kunna använda i många år framöver. Det är också roligt att det är en liten annorlunda present som inte alla känner till. På www.pirumparum.nu hittar du denna present där du även kan köpa till extra figurer om du så önskar.

Kläder

Barnkläder är något som brukar vara mycket uppskattat, både av föräldrarna men även av den som får köpa dem. Det finns många jättefina babykläder idag och här gäller det bara vilken stil du ska inrikta dig på. Ett tips är att inte köpa i för liten storlek. Ett nyfött barn har vanligtvis stl. 50 men beroende på hur fort det växer brukar denna storlek bara kunna användas ett par veckor. Satsa istället på storlek 62-68, det är en storlek som barnet brukar kunna använda en lite längre tid och det gör också så föräldrarna har lite större kläder i lager när barnet växer.