Mysigt för de minsta

När ett nyfött barn är på väg innebär det en stor förändring för de vuxna. Familjen på två personer ska nu få en tredje individ och det är denna som kommer att vara i fokus många år framöver. När man väntar ett litet liv till familjen är det en spännande tid man går till mötes, ett litet mirakel väntas och en ny fas i livet väntas. När det lilla livet kommer vill man ge det det allra bästa, vi tänkte idag ge lite tips på mysiga produkter för de minsta. 

En mjuk fäll

När barnet anländer kommer det den första tiden att spendera många timmar liggandes, i både vaket och sovande tillstånd. Därför är det bra att införskaffa något mysigt för barnet att ligga på, en mjuk fäll. Barnet har legat i mammas mage länge och omslutits av ess värme och närhet, därför är en fäll en bra produkt att införskaffa. Fällen gör det ombonat och varmt för barnet och det är mycket mjukt och behagligt att ligga på. Ett exempel på ett bra skinn hittar ni hos Country By Mail, det är ett stort och långhårigt skinn i mjukaste ull som passar perfekt både i barnvagnen och i sängen.

Babynest

En annan produkt som blivit mycket populär de senaste året är babynest. Det är en ”sovplats” för barnet, en madrass med uppbyggda kanter med ett härligt tyg ovanpå. Denna är perfekt att använda mellan föräldrarna i sängen, i barnvagnen eller i vaggan. Barnet får en mysig ombonad plats i denna och de brukar sova mycket gott. Denna produkt kan användas upp till barnet är ungefär 6 månader. Babynest är utvecklat för att passa nyfödda barn, att få dem att känna att de ligger ombonat och mjukt vilket gör att de känner sig lugna och trygga.

Mysig vagga

En tredje produkt som är bra att ha hemma till det nyfödda barnet är en vagga. Barnet är van att ligga i mammas mage som gungar det till sömn på dagarna, därför är en vagga bra för barnet att ligga i den första tiden. Barnen brukar få ro i vaggan och kan efterlikna den med mammas rytmiska rörelser. Vilken vagga du väljer beror mycket på tycke och smak. Ett tips på en relativt ny produkt är en så kallad ”leander vagga”. Det är en vagga i tyg som fästes med snören i taket. Perfekt att antingen ha i köket på dagtid bredvid sängen nattetid som barnet kan ligga i.