Hinna med

Det är deadlines på jobbet, trappstädning, lägenhetsvisningar, långrandiga möten, gympasset och så vårstädningen hemma. Vika tvätt, handla hushållspapper och hundpromenaden, ja det är mycket som ska hinnas med i vardagen – och då är inte ens det viktigaste inräknat här – barnen eller barnet.

Poängen med detta uppräknande av olika saker som ska hinnas med i vardagen är för att peka på hur stressigt det faktiskt kan vara att hinna med – även utan barn. Med barn, och speciellt om de är små så har man ytterligare ett heltidsjobb att lägga till allt det ovanstående, men hur tusan ska man egentligen hinna med allt? Vi ger några tips.

Avlastning

Det finns inget enkelt svar på den föregående frågan eftersom det blir mycket oavsett. Men om det fanns något enkelt svar så vore det ordet avlastning. Just detta ord passar bra eftersom det innefattar flera saker som kan göra vardagen lite mindre stressig och arbetsam:

Städhjälp – Något som är ett av de mest betungande för många är att hålla det rent och fint i hemmet, städning alltså. Att anlita hemstädhjälp är därför en av de vikter som vi kan rekommendera småbarnsföräldrar att lyfta av sina axlar. Att ha någon som kommer och städar en gång i veckan eller ett par gånger i månaden kan frigöra mer än bara den tid som det annars skulle ha tagit med städningen, det kan frigöra dig från den mentala ansträngningen som vetskapen att det måste göras kan ge.

Matkasse – Äta bör man, annars dör man. Generellt är vi nog ganska bra på att äta relativt varierad och nyttig mat, men hur blir det då man inte orkar? Kanske blir det då falukorv och makaroner tre-fyra gånger i veckan för att man inte orkar med annat. En lösning för att få mer tid över i vardagen är då att beställa så kallade matkassar. Matkassar med färdigplockade ingredienser som skall användas till förutbestämda recept. Genom detta spar du både tid och energi eftersom du slipper tänka på att åka på affären och du slipper fundera på vad fanken det ska bli för middagsmat idag.