Bärsele

Spädbarn sover mycket. När de väl är vaknat kan de inte hålla upp sitt eget huvud och måste bäras överallt. Senare kan de kanske sitta själv men inte gå och knappt krypa. För vuxna är det en lång tid mellan födelse till att barnet kan gå själv.

Under denna tid kan det vara svårt att konstant vara utan en arm. Därför finns den briljanta lösningen bärselar. Det lämnar händerna fria för att ta hand om dagsarbete. Du får chansen att visa ditt barn världen utan att få träningsvärk i ena armen.

När du köper din första bärsele ska du tänka på att barnet kanske ska spendera mycket tid i den. Den måste vara hållbar, stabil och framförallt bekväm för barnet. Selen ska främja ett barns växande och stödja huvud och nacke. För barn är det skönast och bäst om de sitter i grodställning i selen: alltså att benen är böjda och knäna högre än rumpan. Under de första fyra månaderna borde de placeras med ansiktet mot förälderns kropp. På det sättet har man lätt uppsikt över barnets humör och andning. Efteråt kan barnet bäras så den kan se världen runt sig. Nu kan man även ha selen på ryggen eller höften.

Populära företag som producerar bärselar av bra kvalité är Björn Borg, Kokobello och Manduca.