Håll barnens fötter varma

shutterstock_132831566

När höst och vinter nalkas är det lätt hänt att barnen blir kalla om fötterna innan man kommer sig för att se över skorna. Många barn talar inte heller om att de fryser om tårna, utan leker vidare. Än mindre trevligt är det att bli blöt om fötterna och även här är det inte säkert att barnen talar om att deras strumpor är våta.

För att försäkra sig om att barnen har torra fötter behöver du som förälder köpa rejäla stövlar/kängor. På så vis kan du känna dig trygg i vetskap om att de är torra om fötterna när de är ute och leker på förskolan i flera timmar medan du är på jobbet. När du ska köpa nya vinterstövlar till dina barn kan du bland annat välja på:

  • GoreTex
  • PU-material
  • Hög/lågskaftade
  • Kardborre

GoreTex är ett väletablerat material som stöter bort fukt och vatten från skorna tack vare ett högteknologiskt membran. Detta är så klart ett idealiskt val när man vill vara på den säkra sidan att barnens fötter förblir torra under regniga och slaskiga dagar.

Om du hellre vill skaffa stövlar som är gjorda av högteknologisk plast som på ett effektivt sätt står emot väta ska du välja stövlar tillverkade av PU-material.

Många föredrar stövlar med höga skaft som förhindrar att snö tränger ner i fötterna, men det finns även lågskaftade kängor som är speciellt framtagna för barn och är ett utmärkt val under kalla dagar.

Mindre barn klarar ännu inte av att snöra ett par kängor så att de sitter stabilt på fötterna. Då är det bättre att välja stövlar/kängor med kardborrestängning. Med rejäla stövlar på fötterna håller sig barnen garanterat varma och torra om fötterna under hela vintersäsongen.