Bättre vardag som småbarnsförälder

Med små barn i hemmet finns det sällan tid till någonting annat. Men saker och ting behöver fortfarande göras i hemmet. 

Slipp matshoppingen

Du kan slippa matshoppingen helt om du köper hem en matkasse. Det är ett simpelt abonnemang där din mat planeras åt dig, vecka för vecka och levereras till din dörr. Hela familjen kan få mat för hela arbetsveckan och ni slipper sitta och fundera ut ett matschema varje vecka. Kostnaden är inte mycket dyrare än vad det kostar att handla allt detta själv. Den populäraste version av detta är Linas Matkasse. Självklart kan man få gluten- och laktosfria alternativ levererade. Det brukar även finnas vegetariska alternativ.

Slipp städningen

Företag som Nox AB, som erbjuder hemstädning flera dagar i månaden, blir allt vanligare och populärare för medelklassen. Man behöver inte längre vara rik för att ha råd med lite hjälp i hemmet. Hemstädning varje vecka kan kosta så lite som 1500-2000 kronor i månaden. Lägger man upp en bra budget har man oftast råd att avvara detta trots att ena föräldern har föräldrapenning.

Städningen kan bli dyrare om man vill lägga till saker såsom fönsterputsning, trädgårdsarbete, hantera tvätt och så vidare. En traditionell städning med dammsugning, dammtorkning och våttorka golv behöver dock inte kosta så mycket.

Au Pair

För att få mer hjälp med barnpassning kan man bjuda hem en au pair, en barnflicka från ett annat land. Du erbjuder mat och husrum, samt en mindre veckopeng. Man får skattereduktion när man tar in en au pair eftersom det ingår i hushållsnära tjänster. Du får lite mer fritid och hjälp under dagen, samtidigt som du ger en flicka eller pojke chansen att utforska Sverige och lära sig lite mer om oss, vårt språk och vår kultur.