Barnkalas med tema

Att anordna ett barnkalas är jätteroligt, särskilt eftersom det finns så många olika teman att välja bland. Det bästa är såklart att kolla vad ditt barn föredrar. Kanske gillar hon eller han pirater, prinsessor eller något helt annat. Om ni inte riktigt kan bestämma något kan det vara kul att läsa om några tips. Några roliga teman att hålla på ett barnkalas är:

  • Vintertema
  • Pyjamastema
  • Djungeltema

Dessa teman är ganska olika, men kan bli riktigt lyckade. Om ditt barn fyller år på vintern kan det passa perfekt med vintertema på festen. Håll helt enkelt kalaset utomhus i snön. Genom att ta fram bord kan ni sedan grilla och ställa tillbehör till maten på borden. Det viktigaste är att barnen klär på sig ordentligt med kläder. Dekorera med isblåa ballonger, Frost-produkter, muggar och tallrikar i papp och mycket mer. Dessa produkter går att hitta på hemsidor med produkter för kalas och fester. Du kan ha en tunna att elda i, då kan man ställa sig i närheten för att bli uppvärmd. Om du inte har möjlighet att ha ett vinterkalas kan du satsa på ett kalas med pyjamastema.

Dresscoden på ett pyjamasparty är såklart pyjamas. Håll kalaset i en relativt liten krets, så att barnen kan sova över. På ett pyjamaskalas kan du bjuda på kvällsmat i form av exempelvis varma mackor, varm choklad och massor av lördagsgodis. Gör i ordning dekorationerna genom att lägga ut mysiga plädar och mattor på golvet och slänga ut mängder av kuddar och täcken. På ett pyjamaskalas måste du såklart visa barnens bästa favoritfilmer.

Egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna när det kommer till valet av tema. Djungeltema är exempelvis ett tema som du kan ha när som helst. Köp växter eller prydnadsväxter och ställ ut lite här och var för att skapa en djungel. Dresscoden på kalaset kan vara att barnen klär ut sig till djur som lever i djungeln. För att sätta pricken över i:et kan du bjuda barnen på en smaskig fruktsallad. Det finns mängder av bra musik som passar i en djungelmiljö, exempelvis soundtracket till Tarzan eller skivor med djungelljud.