Att planera för och med familjen

Börjar barnen att växa upp och det är en hel del fritidsaktiviteter som tar upp en stor del av er tid. Det gäller att planera både för och med familjen för att få det berömda livspusslet att gå ihop.

Familjeråd

Något som kan behövas på regelbunden basis är familjeråd. Sätt er ner tillsammans minst en gång i månaden och gå igenom allt som sker och de aktiviteter som alla ska genomföra. Se till att skaffa er något som ni kan notera ner allt som ska ske för varje månad. en familjekalender kan vara att föredra där ni skriver in allt som ska ske för varje månad. Då får alla en bra översikt över vad som händer och för vem det gäller. Om det är träningar tisdag och torsdag för någon av barnen så kan detta skrivas in för hela terminen.

Var flexibel

Det kan gälla att man får vara flexibel som förälder och kanske strunta i egna åtaganden för att barnen ska få göra det de älskar. Det kan vara ridning på lördagar och ishockey på söndag. Man får som förälder strunta i sina egna intressen under ett par år för att barnen ska få en så bra uppväxt som möjligt. Dock så ska det sägas att med bra planering så kan det bli så att alla hinner med att göra det man älskar mest. Se till att planera så bra som det bara går för att alla ska kunna hålla på med sina intressen.