Avlastning under graviditeten

När man är höggravid är allting lite besvärligare. Hormonerna spelar spratt med kroppen och den extra vikten börjar slita på en. Det kan behövas lite avlastning under denna tid.

Städning

Att plocka upp saker från golvet när man är gravid är inte det lättaste, om man inte är mästare på att balansera och greppa saker med tårna. Har man foglossning är det även jobbigt och smärtsamt att göra vissa rörelser.

En smart investering är att skaffa städhjälp. Medan den blivande mamman vilar eller tar en promenad, kommer någon och gör bostaden skinande ren. Mamman slipper anstränga kroppen och ett rent hem brukar innebära en stressfri miljö, vilket är precis vad en gravid kvinna behöver.

Handla

Som gravid bär man redan på flera kilo extra hela dagarna. Det är jobbigt att gå men man måste ju ha mat i kylskåpet. Och med gravidhjärnan kan det ibland vara svårt att ta beslut och komma ihåg saker. När man väl handlar glömmer man hälften och när maten ska lagas har man glömt receptet. Sådana saker är inte ovanliga.

Istället för att gå igenom detta kan ni beställa hem en matkasse. Då packar matbutiken ihop ingredienserna för flera middagar och levererar den direkt till er dörr. Det brukar också medfölja recept på vad man kan laga med matvarorna och det är inte alls så kostsamt som många tror.

Egen tid

En av de bästa sakerna man kan ge sin gravida partner, dotter eller syster, är egentid. Ta hand om sysslorna åt henne och ge henne chansen att ta ett långt bad, en promenad eller bara en tupplur. Det är helt gratis och kommer att betyda väldigt mycket för henne. Låt henne får vara själv och göra det hon vill under en dag eller helg, det hjälper henne att ladda batterierna och hon kommer garanterat vara tacksam för erbjudandet.