Renovera barnrummet

En stapel när man får nyheten att man ska få barn. Fixa barnrummet. Det ska bli mysigt, trevligt och det perfekta rummet för en liten bebis. Frågan är ju bara vad man ska ha där och hur mycket som behöver göras.

Inspektion

Har man ett äldre hus eller lägenhet behöver man se över så det tilltänkta barnrummet inte har några fuktskador, drar kallt, lider av mögel och liknande. Man vill skapa en ultimat atmosfär för ett bebis. Se över om du behöver göra mycket i rummet för att förbereda det inför inredningen. Tänker ni tapetsera och måla om innebär det några dagars arbete och är det en äldre byggnad är risken stor att man behöver slipa och spackla också. För förväntansfulla föräldrar kan det vara svårt att hitta tid och orken till sådant jobb. Prova att leja bort det. Anmäl er på auktionssidor för tjänster och låt offerterna komma till er så slipper ni ringa runt och diskutera priser med dussintals hantverkare.

Renovering

Om ni istället väljer att göra jobbet själva kommer ni behöva material. Ett tapetserarbord är händigt och skonar ryggen och knäna då man inte behöver böja och huka sig för varje våd. En bra roller för färg eller tapetlim underlättar arbetet och ser till att allting fördela sig så jämt som möjligt. Slutar det med att ni måste spackla och slipa, slipa inte för hand. Det är tidskrävande och slitsamt göra. I värsta fall kan det här steget får er att ledsna innan ni ens börjat. Det har sagts tusentals gånger och med god anledning: bra grundarbete är A och O när det kommer till renovering. Stressa inte igenom förarbetet även om det är tråkigt. Resultatet kommer att bli så mycket bättre och ni kommer att känna er så stolta att ni gjort allting ordentligt.

Publicerat i Tips: