Rätt gummistövlar till barnet

Hösten är här och med den, höstvädret. Hösten kan vara en fin årstid, men även den årstid som bjuder på en hel del oväder. Det innebär många gånger att man får anpassa klädseln, speciellt när det gäller barn. Gummistövlar kommer bra till pass under hösten, men vilka ska man välja?

Välj en sula med bra grepp

Med allt regn så kommer också hala ytor, ska barnet kunna leka i sina stövlar så är det viktigt att de har ett bra grepp. En bra sula har rejäla mönster för att kunna ge mer grepp. En tjockare sula tillåter djupare mönster och kommer även göra stövlarna både varmare och stadigare.

Ska man köpa vinterfodrade gummistövlar?

Det kan ju vara skönt om stövlarna går att använda en bit på slutet av hösten och kanske gärna lite längre också. Början av vintern kan ofta bestå av slask och blöta och då kan just vinterfodrade stövlar vara bra att ha. Det kan vara bra att ha i åtanke att vattentäta kläder kan ha en sämre andningsförmåga än vad andra kläder har. Barn har lätt för att svettas, inte minst när de leker och då kan fukt bildas inuti stövlarna och de blir blöta ändå. Valet av strumpor man ska ha under stövlarna är därför viktigt, strumpor i ull kan hålla fötterna varma även om de skulle bli lite blöta.

Köp gärna någon storlek större

Barn kan växa snabbt, speciellt fötter kan växa snabbt periodvis. Därför är det en bra idé att köpa skor med utrymme som tillåter att barnet att barnet växer så du slipper köpa nytt efter ett litet tag igen. En tumregel man kan förhålla sig till är att stövlar gärna får vara 1,5 till 2 centimeter för stora när du köper dom. 2 centimeter kan låta mycket, men det ger bra med utrymme både för tillväxt och ett par rejäla strumpor som kan hjälpa till att hålla värme.

Publicerat i Tips: