En fest för de mindre barnen

Förr i tiden firade man sina barn med mor- och farföräldrar och möjligtvis några trevliga grannar. Idag handlar det om att bjuda barnens kamrater och anordna ett kalas där många barn deltar. Det finns mycket att göra inför kalaset men med våra tips kanske fixandet blir lite enklare och mer organiserat.

Köp dekorationerna tidigt

När som helst på året, när lönen räcker till, kan du beställa hem några roliga dekorationer. Hos Partyhallen hittar du allt från maskeradkläder, papptallrikar med tryck och bakningstillbehör såsom candy melts och smaksatt sockerpasta. Dekorationer inför barnkalas är sällan åldersspecifika så du kan köpa in en drös och återanvända nästa år. Ballonger går att tömma på helium och blåsa upp igen nästa år, maskeradkläder kan nedärvas till nästa barn och så vidare.

Föräldramöte

Du kan samla föräldrarna som du känner bäst och berätta om dina kalasplaner och be om hjälp. Det är svårt för en person att hålla koll på en hel grupp med småbarn samtidigt som du ska duka fram och diska undan. Erbjud så klart att vara till hjälp nästa gång en annan förälder vill ordna ett barnkalas för sitt barn. Med fler vuxna som hjälper till kan du klara av större kalas och även åka iväg för att fira barnet. Ni kan åka till ett lekland eller besöka ett vindskydd och grilla.

Mat

Det här med mat och fika kan vara känsligt när det kommer till barn. Många föräldrar har restriktioner på sina barns dieter och vad de tål och inte. Det är en sak att anpassa sig när någon har en farlig allergi, men saker som är valda av religiösa eller moral skäl behöver du egentligen inte anpassa dig efter när du håller i ett kalas för ditt barn, i ditt hem. Dock kan du gärna prata med föräldrarna till de inbjudna barnen och berätta vad du tänker servera. Då kan de bestämma själv om barnen ska komma och delta, om de ska skicka med egen kost till barnen eller låta barnen själv bestämma vad de ska äta. Alternativt om flera av barnen måste avstå samma ingrediens, exempelvis fläskkött eller mjölk, kan det vara en god idé att servera något helt annat.