Fertilitet och graviditet

Det kan finnas många anledningar till varför man inte blir gravid så fort som man hoppats och det finns många olika hjälpmedel att använda sig av som inte är alltför avancerade och kan hjälpa dig att bli gravid snabbare. 

Det gäller att inte stressa upp sig som vi nämnt tidigare, det kan ta lite tid att bli gravid om man slutar med preventivmedel eller om det finns andra faktorer som stör runt omkring. Kosten och vikten är också en viktig parameter i det hela och ibland kan det behövas lite hjälp av olika kosttillskott för att öka chanserna att bli gravid. Väljer du rätt hälsokostpreparat så kan de hjälpa dig att få en bättre hormonbalans eller motverka om du har en oregelbunden mens men även bidra till att din lust ökar då denna givetvis kan ta stryk vid misslyckade försök att bli gravid.

Även olika former av fertilitetstester kan vara till stor hjälp, dessa finns både för kvinnor och män för att testa hemma i lugn och ro. Givetvis även ägglossningstester som berättar vilket tid i månaden det är störst chans att bli gravid. Det finns mycket att tänka på runt detta och prova sig fram men det finns tyvärr inga mirakelprodukter så känner du att du börjar oroa dig och att det tar för lång tid kan du alltid rådgöra med din barnmorska.