Att längta efter att bli gravid

Att längta efter att bli gravid är någonting de flesta paren gör någon gång under sitt förhållande. För vissa går det snabbt medan det för andra kan ta lite längre tid och det är normalt att det tar upp till ett år för en graviditet att ske. Apoteket Hjärtat har några tips för hur du maximerar dina chanser att bli gravid. Ett viktigt tips är att dra ner på ditt koffeinintag, då för mycket koffein minskar chansen för graviditet. Du bör maximalt få i dig 300 mg per dag av kaffe, energi- och läskedrycker med koffein för en bra chans.

Använd tester för bättre möjligheter

Du kan också fixa ägglossningstester, de är enkla att beställa hem från nätet. Med dem kan du undersöka när din ägglossning är för att veta när det är bäst att ha samlag. Du har bara ägglossning en gång per månad och ibland kan det vara svårt att veta när den sker. Det är speciellt viktigt för dig som har oregelbunden mens då det kan göra det svårt att veta när ägglossningen kommer att ske. På nätet kan du också köpa graviditetstest som du kan använda när din mens uteblir för att se om du lyckats bli gravid eller inte.

Fler hjälpsamma tips

Magasinet Mama har också gott om tips för hur du kan öka chanserna för att bli gravid. Du kan börja äta vitaminer och mineraler, just folsyra och d-vitamin är bra tillskott att ta när du planerar en graviditet. Du bör även sluta röka och dra ner på alkoholkonsumtionen för att ha större chans. Mycket handlar om att ändra din livsstil, alltså stressa mindre, äta bättre och motionera mer. Ju bättre din kropp mår desto större är chansen att du blir gravid. Det kan också vara bra om du går ner i vikt, det gäller om du har problem med övervikt eller fetma.