Liten blir stor

När barnen växer upp och bli större är det naturligt att de vill göra om i sina rum, då det gamla inte längre passar sett till både färg, tapetsering, möbler och inredning. Ju äldre barnen blir, desto fler saker ska oftast få plats: prylar, böcker och kläder. Beteenden och vanor ändras också när barnen blir tonåringar, så det är också viktigt att det till exempel finns utrymme för vänner att övernatta. Ett rum för en tonåring får absolut inte vara barnsligt och hur det ska se ut kan skilja sig helt tvärt från den tidigare versionen. Låt tonåringarna vara med och bestämma över sitt nya rum. Deras smak och intressen är naturligtvis centrala för att de ska trivas i rummet.

Till att börja med kan rummet behöva tapetseras eller målas om för att passa. För att få arbetet snyggt och ordentligt utfört är det en bra idé att ta in extern hjälp. Att anlita någon som kan sin sak är både praktiskt, skönt och effektiviserar hela processen utan missöden.

Tips på inredning till tonårsrummet

Andra tips för inredning i tonårsrummet är att välja möbler av bra kvalitet, som kan hänga med till den egna lägenheten så småningom. Lägg gärna krut på en bra säng, då sömnen är viktig i tonåren och sömnkomforten likaså. Att skapa utrymme för ytor att umgås på är också centralt i ett tonårsrum. När kompisar kommer över är det skönt att ha en naturlig och mysig plats att hänga på. Dessutom kan en snygg och mysig arbetshörna vara på sin plats för att skolarbeten ska kunna genomföras i lugn och ro.

Det finns många bra sajter för möbler och inredning till tonårsrummet. På Ikea.se finns mängder av möbler och olika inredningsstilar, där det dessutom finns inspirationsguider och exempel på hur det går att inreda olika rum. Men även ellos.se erbjuder inredning och möbler med bra design i olika stilar. Sätt er gärna ner och bestäm hur rummet ska se ut, så har ni lättare att bestämma stil och inredning i rummet när det är dags att sätta igång.

Publicerat i Tips: