Tips inför barnkalaset

Ett barnkalas ska ju vara en rolig dag för alla inblandade, inte bara födelsedagsbarnet. Men för att lyckas ordentligt krävs lite planering och arbete.

Först och främst måste man besluta var man ska hålla kalaset. Detta kan påverkas av eventuella aktiviteter man vill hålla, men till att börja med är det ju värt att tänka på vilka fördelar det finns med olika platser.

Har man det hemma får man ju tillgång till allt möjligt när behovet dyker upp. Väljer man en annan plats måste man ju se till att få med sig mycket som man kanske behöver, bara utifall att. Men samtidigt kan det ju vara extra spännande och roligt för alla barn att få hålla kalaset på en ny plats.

När man bestämt var är det dags att bestämma när. En heldag har många fördelar och många gånger kan en söndag vara absolut bäst. När folk planerar aktiviteter för helger är det ofta lördagen som väljs, vilket betyder att färre är nog inbokad en söndag. Detta är speciellt bra att tänka på om man inte ger lång förvarning till alla gäster.

Ett kalas förtjänar också ordentligt med dekorationer. Ballonger är en klassiker som nästan alla förväntar sig. När det är födelsedag så blir det ju även extra passande att köpa ballongsiffror för den årsdag som firas. Med ballonger är ju också serpentiner något som alltid hjälper till att sätta rätt kalasstämning. Har man ett tema på kalaset finns det mycket man kan göra med just dekorationerna för att verkligen sälja temat.

Ett bra kalas inkluderar även roliga lekar som alla kan få vara med på. Ta gärna med något för barnen och något som också de vuxna kan vara med på. Tänk dock på om det finns någon som har funktionsnedsättningar eller något annat som kan påverka deras möjlighet att vara med på lekarna.