Inred barnrummet

Om man är på väg att få sitt första barn kan det vara riktigt roligt att inreda rummet för bebisen. Det är faktiskt bra att förbereda det man kan innan barnet kommit eftersom när du väl fått ditt lilla knyte kommer du vara glad om du har tid att sitta ned och äta lunch. Vissa saker kanske man vill vänta med tills barnet är fött men grunden kan du sätta i rummet. När bebisen är född kan vi tipsa om fina posters som finns att beställa som både är personliga och smakfulla.

Om du har lyxen att välja på flera rum i din bostad som ska bli ditt barns rum kan det vara bra att tänka på placeringen. När barnet är litet kan det vara skönt att ha det nära ditt eget sovrum så du snabbt kan gå mellan. Välj en tapet som är rogivande och lugn, du kan med fördel ha enfärgad tapet och smycka med andra dekorationer på väggarna. En fondvägg kan vara ett bra alternativ om du vill ha en mönstrad tapet där sängen ska stå. Tänk på att barnet växer och att du kommer byta till en större säng med tiden. Ställ spjälsäng eller vagga i ett hörn och sätt gärna upp en sänghimmel för extra myskänsla. Var i så fall noga med att det är en säker anordning så inte barnet kan trassla in sig i något tyg. Placera gärna en skön matta, gärna rund för ett mjukare helhetsintryck i rummet. En mysig fotölj i andra hörnet som du kan sitta och mata barnet i. En byrå för barnets alla kläder behövs och ett tips är att införskaffa en klädställning där du kan hänga upp kläder på. Vissa saker vill man inte gärna ha nedvikta i lådor. Det kan också vara bra med krokar på väggarna där du kan hänga diverse saker till barnet.

Förvaring är något du kommer behöva mycket av när barnet blivit något år då det brukar bli en hel del leksaker. Men redan nu kan det vara bra att köpa någon typ av hylla till rummet. Beroende på hur stort rummet är får du väga vad som behövs i rummet. Är det ett mindre rum kanske kläder och förvaring måste vara på ett annat ställe.En mysig nattlampa kan vara bra att ha då det inte bör vara för ljust i rummet om natten, men samtidigt inte helt nattsvart. Många barn gillar inte när det är helt mörkt, men det får du pröva dig fram med. Det finns mycket roliga barnlampor idag att få tag på. Se till att välja de som har mjuka sken, samtidigt som det är bra att ha en taklampa som ger bra med ljus.

När det kommer till färger i barnrummet så är det bara fantasin som sätter stopp, men försök att inte bland in alltför många färger utan håll dig kanske till 3 stycken som går igen i tapet, sängkläder, kuddar och mattor.