Från insikt till medvetenhet

När man väl kommit till insikt över sin eller sin partners graviditet, börjar det riktiga arbetet för att göra sig redo inför födseln och det efterkommande livet.

Det är långt ifrån en bagatellartat upplevelse att svart på vitt få klart för sig att man är gravid efter både graviditetstest och doktorsbesök. Att helt plötsligt inse att man är på väg att bli förälder kan för många vara omtumlande, om än glädjande. Alla reagerar vi olika. Ofta beroende på om graviditeten varit önskad eller uppstått av en ren slump. Oavsett situation handlar det hela om en stor livsförändrande händelse, något som kommer ha en stor påverkan på ditt och din partners liv för en lång tidsperiod framöver, mest troligt livet ut.

Efter att man klarat av att ta till sig det faktum att man faktiskt ska bli förälder, förändras ofta en persons livssyn drastiskt. Man börjar plötsligt prioritera annat än sig själv och inse vad som faktiskt är värt att lägga ner tid och energi på. Det är även en väckarklocka att börja ta hand om sig själv. Speciellt för mammans del är det viktigt att må så bra som möjligt för att underlätta för barnet i magen och den kommande födseln.