Barn och finkläder

Allt emellanåt finner vi oss i situationer som kräver lite finare kläder än normalt. Vare sig det är en födelsedag eller ett bröllop är det dags att ta på sig finkläderna. När barn också följer med gäller det ju också att tänka på deras kläder. 

Det första och viktigaste att veta är att klädkoder inte gäller för barn. Och det inkluderar allt från de minsta till tonåringar i studentålder. En av de stora anledningarna till varför detta är fallet är ju att man inte ska behöva köpa dyra kläder som barnen kanske bara hinner använda en gång innan de vuxit ur dem.

Men medan barn inte behöver följa klädkoder finns det fortfarande en förväntan att de ska ha på sig lite finare kläder än normalt. En grundregel är att barn oavsett ålder borde lämna jeansen hemma. En par finare byxor och en skjorta för pojkarna räcker gott och väl. Kanske även en snygg slips för de äldre. Flickorna kan bära skjorta eller blus med byxor eller kjol, eller en lite finare klänning om de så önskar. Ingen kommer förvänta att man behöver gå längre än så.

Nu betyder så klart inte detta att man inte kan gå längre om man så önskar. Unga barn i kostym eller finklänning kan absolut vara roligt för föräldrarna och alla andra gäster på tillställningen. Har man råd och känner att det är värt pengarna att ge barnen lite finare kläder att ha på sig vid en uppkommande tillställning är det ju fritt fram att göra detta. Se bara till att förbereda barnen på detta också och låt dem prova kläderna innan för att de ska vänja sig vid hur de känner. De kommer ju mest troligt vara annorlunda än majoriteten av kläderna de haft på sig hittills.