Ha kul med ansiktsmålning

Barn älskar att få klä ut sig och att låtsas vara någon annan för ett slag. Du kan på ett relativt enkelt vis piffa upp ditt barns tillvaro, genom ansiktsfärg och en kreativ touch.

I vissa åldrar behövs det oftast så lite för att göra ett barn nöjd och för att förhöja deras dag till oanade höjder. Något så till synes bagatellartat som en färgglad fjäril, eller ett spindelmönster målat i deras ansikten, kan få dom små liven att skina upp och bli näst intill euforiska. Därefter tycker de det är mycket roligt att stolt visa upp kreationen för eventuella vänner och bekanta, släkt, eller till och med okända människor som de råkar stöta på, självfallet med dig som förälders sällskap.

Om du tvivlar på din egen talang när det gäller att måla ditt barns ansikte på något trevligt sätt, kan vi lugna dig med vetskapen om att de flesta barn är nöjda med vad än du kan uppbåda. Det är även en mysig stund ni spenderar tillsammans, lite som när du själv är hos frisören, när du lite lätt kittlande för penseln eller pennan över huden.

När du ska göra en ansiktsmålning krävs det såklart att du gör det med färger som inte är skadliga för ditt barn. Du kan inte helt sonika slafsa på vad du än hittar, utan se till att skaffa ordentliga produkter för ändamålet.

En ansiktsmålning är dessutom ett bra substitut för annan utklädnad, vare sig det rör sig och en maskerad eller Halloween. Det är allt som oftast även ett lyckat och uppskattat inslag på ett barnkalas. Tänk dig en liten station där barnen själva kan önska sin målning, när de väl känner sig redo för detta. På det viset slipper dessutom något av barnen känna sig utanför, om ni valt ett maskeradtema på kalaset, och dess föräldrar inte ordnat med någon utklädnad.